Andere activiteiten

Behoudens activiteiten die rechtstreeks te maken hebben met fokselectie en/of met het beoefenen van de hondensport, een activiteit waar niet elkeen zich voor aangesproken voelt, organiseren we uiteraard ook nog activiteiten voor de "gewone liefhebber".

Als rasvereniging zijn we er ons nl. erg goed van bewust dat ons uiteindelijke doel niet de fok is van de ultieme kampioen, wel de zorg dat de doorsnee-Rottweiler zoals we hem in elk gezin vinden, gezond is en de rasstandaard zo dicht mogelijk benadert.

Ook voor deze liefhebbers maken we ruimte in onze kalender en/of deze van onze Kringgroepen.

Meedoen ! Heeft u nog ideeën, laat ze ons zo spoedig mogelijk weten.

 

Onze "Grote Prijs" - iets wat je echt niet wil missen !!!

Deze activiteit is er voor elkeen, met voor iedereen - voor elke liefhebber, voor elke hond, jong en oud - wat wils : schoonheid en karakter.

Uw hond wordt geheel vrijblijvend en in open sfeer op schoonheid en karakter gekeurd door een erkende keurmeester. Vrees niet voor de karaktertest : het gaat om een testje dat grotendeels gebaseerd is op de test voor sociaal gedrag en waarmee geen enkele Rottweiler met een normale opvoeding een probleem heeft. Vrees evenmin voor de schoonheidskeuring : we zijn hier niet op zoek naar kampioenen (deze zijn uiteraard wel welkom) maar wel naar de doorsnee Rottweiler zoals we hem in elk gezin willen terugvinden.

Drempelvrees is hier niet van tel, competitie evenmin. Mis deze activiteit niet : U ontvangt een schriftelijke beschrijving, een diploma en zelfs een souvenir, een herinnering aan een fijne dag die u doorbracht temidden van andere liefhebbers.

Inschrijven kan via het menu inschrijven.

 

Test van Sociaal Gedrag

Deze test is niet eigen aan de Belgische Rottweiler Klub doch is een test die georganiseerd wordt conform een officieel door KMSH erkend reglement door keurmeesters die daartoe bevoegd zijn.

Het belangrijkste doel is te onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt ten overstaan van mens en dier en zich normaal gedraagt in het verkeer.

Deze test staat open voor alle honden, welke ten minste negen maanden oud zijn, met of zonder stamboom. De honden dienen wel geregistreerd en geïdentificeerd te zijn : getatoeëerd en/of gechipt.

Het behaalde resultaat is het bewijs van sociaal gedrag ten overstaan van mensen, en andere honden op het ogenblik dat de test werd afgenomen. De honden die slagen voor de test, bekomen een attest en bovendien een stempel op hun stamboom.

Het reglement vindt u op de website van de KKUSH maar ... neem alvast ook een kijkje in onze activiteitenkalender om te zien wanneer onze rasvereniging de volgende Sociale Test organiseert ... !