Begeleidingshond

Hoewel velen denken dat dit een voorbereidende proef is voor het IPO-programma, is dit niet correct.   Het is correct dat elke hond eerst moet slagen in de BH-proef alvorens deel te mogen nemen aan het IPO-examen maar dit neemt niet weg dat de BH-proef een volstrekt zelfstandige proef is.

Door te slagen in deze proef bewijst de deelnemer dat zijn hond sociaal is, d.w.z. ook als gebruikshond op een sociaal aanvaardbare manier functioneert, ook en in het bijzonder in het drukke verkeer van onze menselijke samenleving en daarin zijn plaats verdient !

In het eerste deel van de proef bewijst de hond aan de hand van enkele essentiële gehoorzaamheidsproeven (aangelijnd en los volgen, zitten, afliggen met oproepen, afliggen met afleiding) dat hij handelbaar, gecontroleerd en voldoende gehoorzaam is om op een verantwoorde manier het tweede deel aan te vatten, met name het deelnemen aan het normale dagdagelijkse verkeer waarin de hond geconfronteerd wordt met vreemde personen, fietsers, joggers, auto’s en andere honden.

Elke hond met normale geaardheid kan na enkele maanden voorbereiding (er komen tenslotte enkele gehoorzaamheidsoefeningen aan te pas) in deze proef slagen en is een hond om fier op te zijn !

Interesse ?   Neem contact op met onze Kringgroepen.   Zij zullen u hier graag bij bijstaan.

Het reglement van de proef zelf vindt u op de pagina van Sectie 1C op www.kkush.be